Werkwijze

Tijdens de workshop werken we in kleine groepen van max. vier personen. Ieder werkt op zijn/haar eigen computer (laptop), in eigen tempo. De workshop is geschikt voor iedereen met basiskennis van de computer. We bespreken ideeën en mogelijkheden. Wat of wie is het onderwerp van je boek? Wat wil je laten zien en wat wil je vertellen? Een beeldverhaal maken hoe doe je dat? Met foto’s, tekst, een gedicht, persoonlijke documenten en/of tekeningen kun je jouw herinnering maken.

fotoboek boek herinneringsboek workshop cursus creatief hobby digitaal digitale online

Creatief met je foto’s bezig zijn of een gedichtje schrijven, verwen je hart met een mooi aandenken. Je kunt een klein boekje maken, een meeneemexemplaar voor in je tas of je kunt kiezen voor een groter boek. Er zijn allerlei formaten. Het maken van een herinneringsboek is best een flinke klus. Ik adviseer daarom om te beginnen met een klein boekje.

Werken met het fotoboekprogramma

We werken met behulp van het fotoboek programma van Albelli. Deze is eenvoudig en gebruiksvriendelijk. Tijdens de workshop ga je het programma downloaden en is er uitleg digitaal fotoboek maken. Met een overzichtelijke handleiding kun je in je eigen tempo aan de slag. Je kunt bijv. oefenen in foto’s selecteren, bewerken, tekst opmaken en hoe je een mooie pagina kunt maken. Er is een camera aanwezig waarmee je foto’s kunt maken van bijv. voorwerpen die je hebt meegenomen (een sieraad, een bril, een boek, een hoed, een kledingstuk, een borduurwerkje etc.). Ook is er een scanner die je kunt gebruiken om je oude foto’s, tekeningen of documenten (zoals brieven, een poëziealbum, diploma’s) te digitaliseren. Met creativiteit en handige ontwerptips maak je jouw persoonlijk boek.

creatief met foto en tekst, digitale digitaal online computer workshop cursus fotoboek boek herinneringsboek

Iets maken in materiaal

In de workshop heb je ook de mogelijkheid om met beeldende materialen iets te maken en toe te voegen aan je boek. Denk aan het inkleuren van een mandala, een knipfiguur maken, een stilleven met bloemen creëren of een collage maken. Nadien kun je er een foto van maken en deze in het boek plaatsen.

Als je boek aan het eind van de workshop klaar is, kunnen we samen de printopdracht sturen naar Albelli. Een week later heb jij je boek in handen. Is je boek nog niet klaar, dan kunnen we evt. samen, op een later tijdstip de printopdracht sturen.