Alice Santing

Ik woon en werk in de stad Groningen. Hier heb ik de Lerarenopleiding Handvaardigheid en Textiele werkvormen gevolgd. Na een aantal jaren lesgeven in het onderwijs en op een kunstencentrum, ben ik als beeldresearcher aan de slag gegaan bij Noordhoff Uitgeverij. Daar ontstond mijn liefde voor boeken en fotografie. De afgelopen jaren was ik als coördinator naschoolse activiteiten, bezig met kinderen en creativiteit te verbinden.

foto profielfoto alice santing

Ik ben moeder van twee jongvolwassenen. Ik werk graag met mensen en hou van mooie dingen maken. Mijn passie is het ontwerpen van herinneringsboeken. Luisteren naar iemands verhaal en het vertalen in een visuele herinnering. Dat is wat ik graag doe.

Vanuit mijn eigen verlieservaring kreeg ik na bepaalde tijd behoefte om mijn verloren dierbare weer even vast te kunnen houden. Het maken van het herinneringsboek heeft me dichterbij gebracht en mijn hart verwarmd. Daar wil ik anderen ook graag bij helpen.

Een tweede reden voor het maken van dit boek was om een persoonlijk document te maken voor mijn kinderen. Zij hebben hun vader op jonge leeftijd verloren. Samen hebben we gesproken over wat ze vroeger met papa deden en dit vastgelegd in verhaaltjes met foto’s erbij.