Bewaar je mooie momenten

Lezing "Bewaar je mooie momenten'' op zorgcentrum Westerholm
Lezing “Bewaar je mooie momenten” op zorgcentrum Westerholm. Hieronder de publicatie in Heden, het huismagazine van het centrum.

Begin dit jaar vertelde Alice Santing (www.herinnering-aan-jou.nl) aan bewoners over het maken van herinneringsboeken. Met foto’s, documenten, gefotografeerde spullen en tekst worden deze op maat gemaakt. Door samen te praten over herinneringen en foto’s te bekijken komt een boek tot stand. De beeldende boeken, op de computer gemaakt, vertellen een persoonlijk verhaal. De bewoners bekeken een aantal voorbeelden. Alice beantwoordde vragen en ging met ze in gesprek.

Het is mooi om te ervaren dat gaandeweg ‘klepjes’ met herinneringen langzaam open gaan. Een bewoner vroeg: ‘waarom zou je een boek willen maken, als je geen familie hebt’? Alice antwoordt: ‘Het maken van een herinneringsboek doe je in eerste instantie voor jezelf. Het herbeleven geeft iets positiefs aan je terug, verwondering, ontroering. Het eerste boek maakte ik voor mezelf na een persoonlijk verlies, het verwarmde mijn hart. Ik merkte ook dat het fijn was om mijn boek aan een ander te laten zien, en het erover te hebben’. Naast het ontwerpen begeleidt Alice Santing mensen die zelf een herinneringsboek willen maken en geeft workshops.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *